Bedrijfsartsen geven slaapadvies

Leidt u ook aan slaapgebrek? En kan u niet aangeven waaraan dat ligt? Wellicht kan u met enkele kleine aanpassingen al beter slapen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die goed slapen een betere gezondheid hebben dan mensen die minder goed slapen.

Onderzoek naar beter slapen

Uit de afstudeerscriptie met de titel: Opleiding Arts voor Arbeid en Gezondheid, uitgevoerd door drs. Ruber bij de NSOH te Amsterdam valt af te leiden dat sommige mensen leiden aan een chronisch slaapgebrek.
Het chronisch slaapgebrek komt mede doordat de slaapomgeving niet optimaal is. Er wordt gesproken over een slechte slaaphygiene en een slechte slaapomgeving indien er veel licht en geluid in de slaapkamer is.
Wist u dat het aanbrengen van een verduisteringsgordijn al een diepere en betere slaap kan bevorderen? Doordat het verduisteringsgordijn het (ochtend)licht buiten houd blijft u slapen totdat u uit zichzelf wakker wordt. En dat geeft u echt een goed gevoel en u hebt weer veel energie!

Donzen dekbed

Uit ander onderzoek komt naar voren dat een goede matras eveneens van invloed kan zijn op de kwaliteit van de nachtrust. Een goed ventilerende matras met een goed ventilerend donzen dekbed kan immers heerlijk aanvoelen en een weldadige rust brengen. Ook het regelmatig luchten van uw

helpt bij het bevorderen van een goede nachtrust

Meerwaarde goede slaapkamer

Naast verduisteringsgordijnen kan u ook rolluiken aanbrengen op de slaapkamer. Zowel op uw slaapkamer alsmede ook op de slaapkamer van uw kinderen. U wilt immers ook graag dat uw kinderen goed slapen?
De investering van deze aanpassingen verdient u naar verwachting dubbel en dwars terug bij de verkoop van uw woning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten